Gdy dopada grypa...

Gdy dopada grypa...

Zdjęcie - Gdy dopada grypa...  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Gdy dopada nas przeziębienie najlepszym sposobem jest ten trunek oczywiście tylko dla dorosłych. Pijemy go gdy zaczynamy czuć się źle ,to najlepsza metoda na przeziębienie w okresie zimy. Wypijamy dwa kieliszki na noc i wskakujemy pod ciepłą kołderkę... :-) to działa przetestowany na naszej rodzinie i na sobie rzecz jasna, a przepis pochodzi od mojej kuzynki -Aniu - dziękuję :-)
  • 1 szklanka soku z cytryny
  • 1 szklanka spirytusu 
  • 1 szklanka płynnego modu

Mieszamy sok z cytryn z miodem i spirytusem - całość zostawiamy do przegryzienia na ok 1 tydzień. NIE DODAJEMY WODY

Oczywiście można ten trunek przygotować w ten sam dzień kiedy czujemy że bierze nas grypa  i zostawić na godzinę do przegryzienia, ale lepiej gdy trochę postoi.

Pijemy dwa kieliszki na noc i wskakujemy pod kołderkę.

Polecam

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Gdy dopada grypa...  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów