Gazpacho z melona i brzoskwini z malinami

Gazpacho z melona i brzoskwini z malinami

Zdjęcie - Gazpacho z melona i brzoskwini z malinami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami  Zdjęcie - Gazpacho z melona i brzoskwini z malinami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 300 g melona cantalupa
  • 200 g brzoskwiń
  • 150 ml wody
  • 100 g mrożonych malin
  • 20 ml oleju Oliwier
  • kilka listków bazylii
  • szczypta soli
  • cukier do smaku

Przygotowanie

Owoce obieramy ze skórki i usuwamy pestki. Miksujemy na gładki mus.

 

Do musu owocowego dolewamy olej  i wodę do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Ponownie krótko miksujemy.

 

Doprawiamy do smaku szczyptą soli i cukrem, jeśli to konieczne.

Schładzamy.

 

Schłodzone gazpacho mieszamy i przelewamy do schłodzonych szklanek lub miseczek.

 

Gazpacho posypujemy rozkruszonymi mrożonymi malinami i dekorujemy listkami bazylii.

Kategorie przepisów