Frykadelki z ziemniaków, łososia i zielonego groszku

Frykadelki z ziemniaków, łososia i zielonego groszku
przepis:

ok. 300 g ziemniaków

ok. 100 g łososia

0,5 szklanki mrożonego groszku

0,5 cebuli

1 jajko

sól, pieprz

bułka tarta

sok z cytryny

olej

Łososia skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, a następnie ugotować na parze.

Ziemniaki obrać, opłukać, ugotować w osolonej wodzie.

Po ugotowaniu ziemniaki odcedzić i dokładnie podusić na pure.

Groszek zblanszować.

Pokrojoną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju.

Do ziemniaków dodać jajko, sól, pieprz, dobrze wyrobić, a na koniec dodać kawałki ugotowanego łososia i groszek.

Z masy uformować podłużne kotlety, obtoczyć je z bułce tartej i usmażyć na oleju.

Zdjęcie - Frykadelki z ziemniaków, łososia i zielonego groszku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów