Frykadelki z indyka

Moja jedenastomiesięczna córeczka zbuntowała się przeciwko daniom w słoiczkach i mimo tego, że ma tylko 2 zęby, a następne dwa dopiero się zapowiadają, żąda normalnego jedzenia. Będę więc teraz musiała kombinować i wymyślać takie dania, które ona może zjeść, a które jednocześnie będą smakować pozostałym.
Dziś wymyśliłam więc frykadelki z indyka z ziemniakami i marchewką z groszkiem.
"Mamo, ale to pyszne!" - powiedział mój czteroletni syn i zmiótł wszystko z talerza.
Składniki:
0,50 dag piersi z indyka
ząbek czosnku
majeranek, pieprz, sól
jajko
Przyrządź mięso tak, jak na typowe mielone - z pominięciem cebuli.
Uformuj podłużne frykadelki, obsmaż ze wszystkich stron na oliwie, potem przez 5-10 minut trzymaj pod przykryciem na małym ogniu.