Frittata ze szparagami szynka i pomidorkami

Taka propozycja na ekspresową, ale obłędnie pyszną kolację...
Frittata ze szparagami i pomidorkami koktajlowymiSKŁADNIKI:

- 6 jajek
- pęczek zielonych szparagów
- 15 dkg dojrzałych pomidorków koktajlowych
- kilka plasterków szynki
- 2 łyżki oliwy
- sól morska grubo mielona
- świeżo mielony pieprz kolorowy
- Obetnij końcówki szparagom. Obgotuj je na parze koło 5 minut.
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Danie wyląduje w piekarniku użyj więc patelni, która ma metalową rączkę. Możesz też zapiec je w dużym naczyniu żaroodpornym.
- Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć pomidorki, oprósz je solą i smaż chwilę. Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj szparagi i pokrojoną szynkę.
- Rozkłóć jajka z porządną szczyptą soli. Wlej masę na patelnię. Zapiekaj 15 minut. Przed podaniem oprósz świeżo mielonym pieprzem.