Francuskie paszteciki z kurkami

Francuskie paszteciki z kurkami
Zdjęcie - Francuskie paszteciki z kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 35
  • Czas przygotowania: 15minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Pyszna, szybka przekąska przygotowana z gotowego ciasta francuskiego i duszonych kurek. Z dodatkiem świeżej natki pietruszki i parmezanu. Idealna na spotkania z przyjaciółmi, przekąskę czy kolację.

Składniki Instrukcje

Cebulę pokroić w kostkę, Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cebulę, chwilę smażyć. Dodać oczyszczone i pokrojone na drobniej kurki, podlać odrobiną wody i dusić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.

Arkusz ciasta francuskiego rozwałkować, na całej powierzchni rozłożyć farsz kurkowy, posypać parmezanem oraz natką pietruszki. Zwijać wzdłuż dłuższego boku jak roladę. Pokroić na wąskie paski i układać na wysmarowanej blaszce w kilkucentymetrowych odstępach. Wierzh posypać odrobiną parmezanu. Wstawić paszteciki do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20 min. Podawać gorące.

Smacznego:)

Zdjęcie - Francuskie paszteciki z kurkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów