Florentynki

Składniki:
- 2 małe jajka
- 100 g erytrytolu ( możecie użyć cukru)
- 200 g słonecznika
- 120 g płatków migdałowych
- 50 g pestek dyni
- 30 g sezamu
- 30 g siemienia lnianego
- 30 g suszonej żurawiny
Wszystkie składniki dostaniecie na Skworcu.pl
Jajka ubijamy z erytrytolem (cukrem) na biała puszystą masę. Wszystkie ziarenka mieszamy ze sobą dodajemy ubitej jajka i ponownie mieszamy całość.
Dużą blachę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia, a na papier wykładamy łyżką masę cząsteczkową i nadajemy kształt naszym ciasteczkom (jak widzicie moje perfekcyjnie okrągłe nie są, ale tu chodzi o smak).
Gotowe ciasteczka pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180 st. C (ja piekłam z termoobiegiem, bo ciasteczka miałam na dwóch blachach) przez ok 15 minut na złoty kolor.
Po upieczeniu zostawiamy na blaszce do ostygnięcia.
Przyjemnego chrupania
