Flan pomidorowy z parmezanem

Teraz na targach królują pomidory. Są nasycone smakiem. Zrobiłam flan pomidorowy, delikatny,puszysty, pachnący bazylią
na 4 porcje:
4 duże pomidory miesiste ( u mnie pomidory paprykowe)
łyżeczka słodkiej papryki
2 jaja
40 gram sera tartego parmezan
łyżeczka bazylii
oliwa z oliwek
ząbek czosnku
odrobina soli
pieprz do smaku
opakowanie orzeszków pini (opcjonalnie)
4 łyżki ryżu ugotowanego na sypko
pesto bazyliowe gotowe lub własnej roboty
Pomidory sparzyłam i obrałam ze skórki. Posiekałam. Na oliwie z oliwek (ok 1 łyżka) usmażyłam rozgnieciony czosnek, dodałam pokrojone pomidory. Po kilku minutach zmiksowałam. Odstawiłam do wystygnięcia. Po wystygnięciu dodałam pozostałe składniki - jaja lekko ubijając. Do wysmarowanych olejem kokilek wlałam masę. Zapiekałam w kąpieli wodnej 45 minut w 190 stopniach, ostatnie 10 minut w 200.
Podałam z pesto bazyliowym.