Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Paprykarz Szczeciński De Luxe!

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Zupa z fasolki szparagowej

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Sałata z grillowanym serem hal…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Sałatka z bobu, pomidorów i se…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pasta z bazylią i suszonymi p…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Maliny i rabarbar pod kruszonk…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Przepisy z tych kategorii

1

Gazpacho z bobu

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Zupa kremowa z cukinii i poró…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Zupa z kalarepy

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Pomidorowa zupa z soczewicą i…

figmara figmara
figowe smaki

1

Chłodnik z pieczonych buraków

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Zupa z warzywami

napiecyku napiecyku
napiecyku