Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Stek z rostbefu z chimichurri

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Gulasz z fasolą i chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zapiekanka "Yankee Noodle Dand…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

"Lizaki" wołowe ze szczawiem z…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Wołowina po marynarsku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Domowy pasztet

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Przepisy z tych kategorii

1

Tort Andaluzja

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Nalewka rabarbarowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Tort Faraona

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Śledź smażony w zalewie octowe…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Chleb żytni na zakwasie, z kum…

alicja w krainie garów alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

Pszenny chleb z suszonymi pomi…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna