Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

1

Zimowa minestrone z ciecierzyc…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Cudownie kremowa zupa z batató…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Dahl, czyli indyjski gulasz z…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

1

Kokosowa zupa z curry, kurczak…

Dzi Dzi
karmelowy

1

Flaczki drobiowe

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Zupa krem z kalafiora z wanili…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

Szarlotka z migdałami

Kaś Kaś
Bake&Taste

Kartacze

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Szarlotka z budyniową pianką

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Pulpety w sosie pomidorowo śmi…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Cebularze i wypiekanie na śnia…

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

3

Karpatka czekoladowa z kremem…

ilovebake ilovebake
I Love Bake