Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Chowder z łososiem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Zupa krem brokułowo - jarmużow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Baba ghanoush opcjonalnie bezs…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Węgierska zupa gulaszowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Kopytka dyniowe na maśle szałw…

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

1

Drożdżówka dyniowa

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Przepisy z tych kategorii

1

Pieczeń wołowa z łopatki w gar…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Sałatka ze stekiem – pyszny po…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Bitki szwajcarskie

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Piwny gulasz w rzymskim garnku

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Tatar wołowy z ligawy / Befsz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Roquefort-burger

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją