Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

7

Pasztet mięsny

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Wietnamska zupa Pho z wołowin…

Kaczuszka Kaczuszka
blog bardzo kulinarny

2

Hamburger z salsą z awokado

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Kubańskie picadillo

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Burgery z pomarańczowym majone…

Smaczny dom Smaczny dom
Paszczak gotuje

5

Boeuf Strogonow

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Przepisy z tych kategorii

Żurek na zakwasie

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Zupa pomidorowa z pastą papryk…

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

1

Staropolski żur z białą kiełba…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Żurek na białej parzonej z prz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Zupa z zajączkiem

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

2

Wielkanocna zupa chrzanowa z w…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku