Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Salmorejo cordobés

food² food²
Food Square

Acquacotta. Zupa na kamieniu.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Zupa krem z cukinii z kurkami

Dzi Dzi
karmelowy

1

Serowa zupa bawarska z mięsem…

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Zupa krem z kukurydzy z kurkam…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

1

Pomidorowa z pieczonych pomido…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

Bułeczki z wiśniami i kruszonk…

Majana Majana
Majanowe pieczenie

4

Placek z kruszonki ze śliwkami

Kaś Kaś
Bake&Taste

2

Sernik z malinami i kruszonką

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sernik na ciemnym spodzie

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Jagodowe ciasto z serkiem śmie…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Chleb pszenno-żytni na zakwasi…

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy