Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

1

Tajska sałatka z mango i wołow…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

3

Naleśniki z polędwiczką i susz…

mapik2705 mapik2705
Świat Domowej Kuchni

1

Gulasz wołowy na piwie

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

7

Makaron po pekińsku

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Boeuf Stroganow

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Beef burger classic (domowe h…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Przepisy z tych kategorii

Niecodzienny krem z marchewki.…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Tajski rosół

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

2

Flaczki wieprzowe na rosole

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Zupa z pora, pomidorów i socze…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Rosół z indyka i kurczaka z wo…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

5

Zupa neapolitańska z klopsikam…

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek