Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Potrawa meksykańska babci Kazi

Potrawa meksykańska babci Kazi

Kujawski Kujawski
Przepisy z szuflady

Potrawka z białej fasoli z wędzonym dorszem

Potrawka z białej fasoli z węd…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Panna cotta fit z mango (na jogurcie)

Panna cotta fit z mango (na jo…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Konfitowane cytryny w soli
1

Konfitowane cytryny w soli

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Miodownik

Miodownik

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Chleb piwno - cebulowy - lutowa piekarnia

Chleb piwno - cebulowy - lutow…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Chili con carne, podawane z guacamole

Chili con carne, podawane z gu…

food² food²
Food Square

Makaron zapiekany z wołowiną i szpinakiem

Makaron zapiekany z wołowiną i…

Kujawski Kujawski
Inspiracje z Kujawskim

Lasagne
1

Lasagne

Dagooshya Dagooshya
My Culinary Art

Curry wołowe z burakami

Curry wołowe z burakami

Tyna Tyna
In cooking we trust

Bigos staropolski

Bigos staropolski

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu

Tażin z wołowiny i dyni w sosi…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku