Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Prawdziwa zupa grzybowa

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Krem z cukinii

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Krem z cukinii z ziołami

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Zupa fasolowa z makaronem

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Krem z kalafiora

A'la kuchnia A'la kuchnia
A'LA KUCHNIA BLOG

1

Ribollita

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

Ziemniaki gotowane w ziołach

mojacalabria mojacalabria
www.mojacalabria.com

Ciasto czekoladowe z cukinią

gochagotuje gochagotuje
Gocha gotuje!

Węgierskie leczo – lecsó

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Leczo węgierskie (Lecsó)

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Chicken Asado - kurczak w sosi…

Kaś Kaś
Bake&Taste

Körözött

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog