Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

1

Wołowina po burgundzku (Boeuf…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Potrójny burger z serem comté

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

1

Węgierska zupa gulaszowa

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Ekonomia gastronomii czyli nal…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

1

Podwójnie borowikowe zrazy z r…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

BeetBurger

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Przepisy z tych kategorii

5

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

1

Zupa ziemniaczana z pulpecikam…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

1

Nerki cielęce na grzance

Laura Laura
Cafe Babilon

Sznycle cielęce w orzechowej p…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Wołowina w czerwonym winie z z…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Burger French style

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją