Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Barszcz biały wielkanocny

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

1

Żurek na domowym zakwasie

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Krem z jarmużu i zielonego gro…

Laura Laura
Cafe Babilon

Zakwas na żurek

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Zakwas na żur na mące razowej…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

1

Zakwas na żurek

aronia aronia
Wiem co jem

Przepisy z tych kategorii

1

Ossobuco

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Gołąbki w kiszonej kapuście

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Wołowina z daktylami

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

1

Szaszłyki ziołowe z cielęciną…

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Wytrawny torcik z placków z wą…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Stek z pieczonymi warzywami

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku