Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Ciasto marchewkowe, najlepsze

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Zupa z porów, selera naciowego…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Pęczak z fetą i oliwkami w sos…

A_SE A_SE
Shabbyeat

Sałatka z nowalijek z kurczaki…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Słoikowa sałatka piknikowa

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

2

Pasta kanapkowa tuńczyk & avoc…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Czerwone tagliatelle z kaczką,…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Zupa z pieczonych batatów

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Marynowane bakłażany z papryką

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

Biszkoptowy torcik rabarbarow…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Drożdżowy placek z kruszonką

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

1

Babeczki z budyniem waniliowy…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity