Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z kurczaka, cukinii i…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Tost z kurkami i kozim serem

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu

Risotto z botwinką

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Krewetki czosnkowo-pietruszkow…

Doprawione Fantazją Doprawione Fantazją
Doprawione Fantazją

Kurczak w sosie winno-imbirowy…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Lody bazyliowo limonkowe

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Przepisy z tych kategorii

Powidła truskawkowe

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Pszenno-żytni chleb na zakwasi…

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Krem z batatów

Aleglodomorek Aleglodomorek
Aleglodomorek

Mleczny deser kawowo - wanilio…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Chiński czerwony boczek

Jemto Jemto
JEMTO

4

Ciasto Zemsta Teściowej

ilovebake ilovebake
I Love Bake