Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Orkiszowe ciasto drożdzowe na…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

2

Szarlotka tatrzańska

A_SE A_SE
Shabbyeat

Sos pomidorowy – przetwory 201…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Cytrynowe mini-babeczki z mali…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Krem z pieczonej papryki z mas…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Pałki z kurczaka w sosie papry…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Przepisy z tych kategorii

Pałki z kurczaka w sosie papry…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Burgery z białej fasoli

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Warzywna lasagne z sosem z pie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Sałatka ogórkowa Jakuba Kuroni…

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Bakłażany z sosem maślankowym…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Polędwiczki wieprzowe w pistac…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis