Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Czarno-pomarańczowy sernik na…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Tarta dyniowa z bezami ( Pumpk…

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Zupa z pieczonej dyni ze szpin…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

Pigwówka

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Sernik dyniowy z korzennym mus…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Fasolka po bretońsku

A_SE A_SE
Shabbyeat

Przepisy z tych kategorii

Wołowina z woka z papryką na o…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Cielęcina w sosie sardelowym

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Pastitsio

Jemto Jemto
JEMTO

3

Solianka

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Rosół drobiowo - wołowy

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Pieczeń wołowa z łopatki w gar…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary