Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Risotto z ciecierzycą, marchew…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

2

Szybki sernik

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Gulasz pieczony w dyni. Bardzo…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Dyniowy kociołek - gulasz z dy…

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Szyszki z ryżu preparowanego

Ali Ali
Pieczenie chleba i inne przepisy

3

Pizza-kości na Halloween

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

Markizy kokosowe na przyjęcie…

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Ciasteczka "mocca"

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Tarta a'la barszcz zabielany z…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Śniadaniowe rogaliki z dżemem…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Drożdżowa gwiazda z nutellą (d…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

3

Schab ze słoika w pikantnej pa…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity