Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Podwójnie borowikowe zrazy z r…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

BeetBurger

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Zupa ziemniaczana z pulpecikam…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Nerki cielęce na grzance

Laura Laura
Cafe Babilon

Sznycle cielęce w orzechowej p…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Przepisy z tych kategorii

2

Matiasy (śledzie) w lekkim sos…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Pasternak i kozi ser

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Jajecznica na bogato z czarnym…

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu

1

Boeuf Stroganow // strogonow

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Dynia i ser

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

Grzanki z pesto z jarmużu, ko…

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu