Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Bitki szwajcarskie

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Piwny gulasz w rzymskim garnku

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Tatar wołowy z ligawy / Befsz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Roquefort-burger

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Spaghetti z dynią i klopsikami…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Burger „Pico de Gallo”

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Przepisy z tych kategorii

Koktajl z jarmużu i mango

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Sałatka z figami, granatami i…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Czerwona kapusta na słodko

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Pita i sos z jogurtu i fety

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

3

Chrupaczek

figmara figmara
figowe smaki

1

Grzyby duszone w piekarniku

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary