Flaki wołowe

Flaki wołowe

30 dag wołowiny

1 kg flaków mrożonych

3 marchewki

2 pietruszki

1/2 selera

por

sól, pieprz

2 łyżki majeranku

pieprz ziołowy naturalny

przyprawa do flaków

gałka muszkatałowa 1 kulka

ziele angielskie

2 łyżki mąki

olej do zasmażki

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku przyprawami. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków.

Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków.

Zdjęcie - Flaki wołowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Podawać z pieczywem.

Przepisy z tych kategorii

Zupa ziemniaczana z pulpecikam…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Nerki cielęce na grzance

Laura Laura
Cafe Babilon

Sznycle cielęce w orzechowej p…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Wołowina w czerwonym winie z z…

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Burger French style

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

1

Wallenbergare – szwedzkie kotl…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

Przepisy z tych kategorii

1

Zapiekanka ziemniaczana z mięs…

ugotujmyto.pl ugotujmyto.pl
Ugotujmy To...

1

Pielmieni

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

1

Hamburgery z karmelizowaną ceb…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Zupa meksykańska

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Bitki wołowe w sosie cebulowym

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Tarta a'la chili con carne

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją