Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

Minestrone - zupa z mieszanyc…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Zupa krem z dyni i marchewki

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

4

Flaczki z boczniaków

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Zupa z kukurydzy, jabłek i ceb…

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

1

Zupa z soczewicą i szpinakiem

Dzi Dzi
karmelowy

Zupa krem z cukinii

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Przepisy z tych kategorii

3

Cukinia zapiekana pod beszamel…

Dzi Dzi
karmelowy

2

Risotto z pieczarkami

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Tartaletki z tuńczykiem i warz…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Makaron penne z selerowym pest…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

1

Zieleń jarmużu z jabłkiem i og…

Olerek Olerek
ola-w-kuchni

Tarta z ciasta francuskiego i…

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni