Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

1

Rosół wołowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Kluski śląskie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Faworki na winie czyli Krepele…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

3

Flaczki wieprzowe na rosole

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Rosół z indyka i kurczaka z wo…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Bigos II

Kulinarne przygody Gatity Kulinarne przygody Gatity
Kulinarne przygody Gatity

Przepisy z tych kategorii

3

Klopsiki zapiekane z makaronem…

Kasia Kasia
Pełny talerz

Sałatka ze słonecznikiem i ana…

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

2

Cytrynowe placuszki twarogowe

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Tymiankowy kurczak

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

2

Kluski śląskie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

1

Czas na chrusty

Ewa Sidor Ewa Sidor
Moja kuchnia Malutka i reszta domu