Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

Kluski kładzione z serka wanil…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Granola czekoladowo-pomarańczo…

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

1

Zimowa minestrone z ciecierzyc…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Keksiki bananowo-kokosowe

Cris Cris
Zakamarki mojej kuchni

Cudownie kremowa zupa z batató…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

Wegańskie burgery z komosy ryż…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Przepisy z tych kategorii

4

Faworki Nelly Rubinstein

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

5

Pączki tradycyjne

Dzi Dzi
karmelowy

4

Paprykarz

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

2

Cynaderki wieprzowe w sosie śm…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

1

Rosół wołowy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

3

Kluski śląskie

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne