Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

Bitki szwajcarskie

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Piwny gulasz w rzymskim garnku

janiolka janiolka
Eksperyment sobotni

Tatar wołowy z ligawy / Befsz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory

Roquefort-burger

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Spaghetti z dynią i klopsikami…

mopswkuchni mopswkuchni
Mops w kuchni

1

Burger „Pico de Gallo”

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Przepisy z tych kategorii

Kompot śliwkowo-jabłkowy

Wedelka Wedelka
Kuchenne wzloty i upadki młodej mężatki

Drożdżowe z owocami (lata) i k…

mollisia mollisia
Walka w kuchni

2

Zupa szczawiowa

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Rosół z pieczarkami i pulpecik…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Szarlotka na kruchym cieście z…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

2

Kotlety mielone z ziołami i pa…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary