Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

5

Strucla jagodowo-serowa

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

2

Kluski śląskie

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Drożdżówki z jagodami i lukrem

Nakryty Stoliczek Nakryty Stoliczek
Nakryty Stoliczek

Puszyste jagodzianki z kruszon…

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Placek drożdżowy z jagodami i…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Lin w śmietanie

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Przepisy z tych kategorii

1

Grillowany burger wołowy z gri…

Gotowanie z pasją Gotowanie z pasją
Gotowanie z pasją

Sałatka z mango, awokado i woł…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

"Zrób mi steka"... O steku.

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

1

Wołowina Michoacan

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Stek z polędwicy wołowej z cie…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

1

Klopsiki w słodko-ostrym sosie

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog