Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

1

Warzywa zapiekane z kurczakiem…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Smażona pierś z kaczki 5 smakó…

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

‚Lepkie’, pyszne (!) skrzydełk…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Kurczak po syczuańsku

Tyna Tyna
In cooking we trust

Burgery z kaczki

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

1

Bakłażan faszerowany mięsem mi…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Przepisy z tych kategorii

1

Słodka cebula balsamiczna

Patyska Patyska
Smakołyki Alergika

Pochwała prostoty - sałatka z…

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

1

Warzywa zapiekane z kurczakiem…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

1

Ljutenica - bułgarska pasta z…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Acquacotta. Zupa na kamieniu.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Sałatka z makaronem i grillowa…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna