Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

Jagody, jagody, jagody! Pierog…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

1

Klasyczna drożdżówka na Dzień…

gin gin
Pożeraczka czyli raz a dobrze

2

Pleśniak

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Kokosowe ciasto z rabarbarem,…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

4

Młoda kapusta duszona w śmieta…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Młoda kapusta z koperkiem to j…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

Przepisy z tych kategorii

Stek z rostbefu z chimichurri

Tyna Tyna
In cooking we trust

2

Gulasz z fasolą i chorizo

mariwanna mariwanna
Obiad gotowy!

Zapiekanka "Yankee Noodle Dand…

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

"Lizaki" wołowe ze szczawiem z…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Wołowina po marynarsku

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

1

Domowy pasztet

Olerek Olerek
ola-w-kuchni