Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

Sałatka z fasolki w azjatyckim…

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Sernik dyniowy z korzennym mus…

Słodki-kompromis Słodki-kompromis
Słodki Kompromis

Fasolka po bretońsku

A_SE A_SE
Shabbyeat

Pierogi z soczewicą i grzybami

Pastelle Pastelle
Ósmy kolor tęczy

Muffinki dyniowe z czekoladą

Kaś Kaś
Bake&Taste

Jesienna zupa z soczewicą, mak…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

1

Dyniowe babeczki

Wypieki Pauli Wypieki Pauli
Wypieki Pauli

1

Sałatka z pieczoną dynią

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

1

Babeczki „jednookie potwory” n…

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Roladki schabowe z ricottą

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

Carpaccio z buraków

Antenka Antenka
Smaczny Kąsek

1

Czekoladowe nagrobki czyli upi…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty