Flaki

Składniki:
  • 1 kg mrożonych, krojonych flaków
  • 2 udka z kurczaka
  • starte warzywa: 2 marchewki, 1 pietruszka
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
  • ziele angielskie
  • liście laurowe
  • 1 łyżeczka pasty imbirowej
  • majeranek

Flaki opukać kilkakrotnie, następnie dodać warzywa, udka, liść laurowy, ziele angielskie i przyprawy, oprócz pasty imbirowej i zalać wodą, Gotować do miękkości, wyjąć udka – mięso oddzielić od kostek i dołożyć do flaków. Doprawić.

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podobne wpisy FlakiZdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Flaki po warszawsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ciorba de burta, czyli flaki po rumuńsku

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zupa czosnkowo - cebulowa

Zdjęcie - Flaki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Gulasz wieprzowo - drobiowy na winie

Przepisy z tych kategorii

1

Curryburgery z jabłkami

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

2

Ligawa w octowej marynacie

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Węgierska zupa gulaszowa

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Wołowina z woka z papryką na o…

Christopher Christopher
Kulinarny karnet Christophera

Cielęcina w sosie sardelowym

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

2

Pastitsio

Jemto Jemto
JEMTO

Przepisy z tych kategorii

3

Racuchy drożdżowe

poezja-smaku poezja-smaku
Poezja Smaku

7

Bajaderki / ziemniaczki

Ostra Na Słodko Ostra Na Słodko
Ostra Na Słodko

Knedle ze śliwkami

kolorowo-torcikowo kolorowo-torcikowo
kolorowo-torcikowo

Ciasto drożdżowe z dżemem

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

1

Zebra na maśle

kasiac kasiac
Posadzone i zjedzone

Tatar wołowy z ligawy / Befsz…

MojeTworyPrzetwory MojeTworyPrzetwory
MojeTworyPrzetwory