Fenkuł z oliwkami i tymiankiem

Fenkuł z oliwkami i tymiankiem
przepis:

1 fenkuł

1 cebula

1/2 szklanki czarnych oliwek bez pestek

2 łyżki przecieru pomidorowego

1 łyżeczka posiekanego tymianku

sól, pieprz

olej do smażenia

 .

Fenkuł opłukać, rozkroić na pół, usunąć głąb, a następnie pokroić w piórka.

Cebulę obrać, pokroić także w piórka.

W rondelku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę.

Dodać fenkuł, podsmażać razem, posolić, dodać pieprz, podlać wodą i dusić do miękkości.

Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, tymianek i pokrojone oliwki.

Zdjęcie - Fenkuł z oliwkami i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów