Faszerowany boczek na kanapki

Faszerowany boczek na kanapki

ten sposób przygotowania boczku przywiozłam od mamy. nie ma tu szczegółowych wag składników, bo dobiera się to co lubi się najbardziej. stałym elementem jest boczek :)

Zdjęcie - faszerowany boczek na kanapki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

boczek faszerowany

  • kawałek boczku bez kości,
  • mięso mielone (wieprzowe, drobiowe),
  • natka pietruszki/surowa papryka/żółty ser
  • sól, pieprz, słodka papryka lub suszone zioła

W płacie boczku wytnij głęboka kieszeń. Jej wnętrz oraz z zewnątrz natrzyj solą, pieprzem i przyprawami. Mięso mielone dopraw, jak na kotlety, możesz do niego dodać natkę, pokrojoną w drobną kostkę paprykę lub żółty ser. Farsz włóż do wyciętej kieszeni, kieszeń zepnij np. wykałaczkami. Piecz w 180 st. C przez godzinę.

Kategorie przepisów