Fasola w sosie pomidorowym

Fasola w sosie  pomidorowym

50 dag fasoli Jaś

30 dag kiełbasy zwyczajnej

2 cebule

2 pomidory

1 łyżka koncentratu pomidorowego

majeranek

listki laurowe

2 ząbki czosnku

sól

pieprz

olej

 

 

Przebraną fasolę wrzucić do gara, zalać wodą i odstawić na noc. Następnego dnia, gdy fasola podwoi swoją objętość, przelać wodą i ugotować. Dodać 3 listki laurowe.

Na rozgrzany olej wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę i zeszklić. Kiełbasę pokroić w plastry, wrzucić do cebulki i przesmażyć. Pomidory spażyć gorącą wodą, obrać ze skóry i drobno pokroić. Poddusić na patelni z niewielką ilością oleju. Gdy fasola będzie miękka dodać przesmażoną cebulę, kiełbasę i pomidory. Doprawić solą, pieprzem, koncentratem pomidorowym, majerankiem i czosnkiem.

 

 

 

Zdjęcie - Fasola w sosie  pomidorowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                   Zdjęcie - Fasola w sosie  pomidorowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Fasola w sosie  pomidorowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                Zdjęcie - Fasola w sosie  pomidorowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Fasola w sosie  pomidorowym  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów