Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami

Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami
Zdjęcie - Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Ekspresowy biszkopt z truskawkami i migdałami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • 500 g truskawek
  • 100 g mąki pszennej tortowej
  • 80 g cukru
  • 50 g płatków migdałowych
  • 45 ml oleju Kujawski 3 ziarna
  • 25 g skrobi ziemniaczanej
  • 10 g cukru pudru
  • 4 jajka
Przygotowanie

Jajka ubijamy z cukrem przez około 8 minut za pomocą miksera na wysokich obrotach.


Gdy piana jest jasna i gęsta, dodajemy przesianą mąkę ze skrobią ziemniaczaną. Delikatnie mieszamy łopatką.


Na koniec dodajemy olej i ponownie bardzo ostrożnie mieszamy.

Ciasto przelewamy do formy. Na wierzchu układamy cząstki truskawek i posypujemy obficie migdałami.


Pieczemy około 35-45 minut w temperaturze 170ºC.


Wyjmujemy z formy po wystudzeniu i oprószamy lekko cukrem pudrem.



Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl

Kategorie przepisów