Dżem z czarnej porzeczki

1 kg czarnej porzeczki

1 kg cukru

 

 

 

Owoce oddzielić od szypułek i umyć. Wrzucić do garnka, zasypać cukrem i zagotować. Co jakiś czas przemieszać dużą łychą, żeby owoce nie przywierały do spodu. Pod koniec zmniejszyć temperaturę i gotować aż nadmiar soku wyparuje.

Przelać do słoików, zakręcić i gotowe. Świetnie nadaje się do "pleśniaka"

 

 

 

 

Zdjęcie - Dżem z czarnej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Dżem z czarnej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Dżem z czarnej porzeczki - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

2

Kompot z wiśni

trufla trufla
Trufla i jej kuchnia

1

Galaretka z czerwonej porzeczk…

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Tegoroczne przetwory

upl upl
Niebo w gębie

2

Galaretka z czerwonej porzeczk…

atina atina
Tak sobie pichcę...

3

Konfitura jagodowa

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

3

Domowy mus jabłkowy

upl upl
Niebo w gębie