Dyniowa kawa latte

Ah… jest potrzeba się rozgrzać a z pomocą przychodzi wspaniała kawa latte o smaku dyni i przypraw korzennych. Wyśmienita kawa na jesienne i zimowe wieczory. W sam raz na halloweenowe popołudnie.
- 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 400ml mleka
- 2 łyżki puree dyniowego*
- 1 łyżeczka przyprawy korzennej
- 2 łyżeczki miodu
- 120 ml śmietanki 30%
*Puree dyniowe – dynię przekrojoną na pół piekę przez godzinę w 200oC. Upieczony miąższ miksuję na gładkie puree, przechowuję w lodówce w zamkniętym słoiku przez kilka dni.
Kawę zalewam 300 ml zagotowanej wody. Dodaję mleko, puree z dyni, przyprawę korzenną oraz miód.
Śmietankę ubijam i dekoruję nią kawę. Na wierzchu układam odrobinę puree dyniowego.