Dynia z chorizo i czosnkiem

Dynia z chorizo i czosnkiem
Dynia i chorizo to bardzo aromatyczne i apetyczne połączenie. A teraz jest idealny moment aby delektować się urodzajem dyń i tworzyć z nich rozgrzewające dania.
Dynia z chorizo i czosnkiem
  • ok 1 kg dyni hokkaido
  • 1 duża cebula
  • 1 por - biała część
  • 4 ząbki czosnku
  • kawałek kiełbaski chorizo - ok 6-8cm
  • olej
  • słodka papryka w proszku
Zdjęcie - dynia z chorizo i czosnkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Dynię pokroić na kawałki, pozbawić włókienek i upiec - około 30 minut w 180 stopniach, kładąc na blaszce skórką do dołu. Upieczoną dynie obrać - skórka schodzi łatwiutko - i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w piórka, pora w półplasterki, czosnek w plasterki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć cebulę z porem, potem dodać czosnek i całość poddusić. Dodać chorizo pokrojone na półplasterki i podsmażyć około 3-4 minutki. Wymieszać z pokrojoną dynią i na koniec oprószyć słodką papryką.

Kategorie przepisów