Dynia duszona z wołowiną i szałwią

Dynia duszona z wołowiną i  szałwią

Zdjęcie - Dynia duszona z wołowiną i  szałwią - Przepisy kulinarne ze zdjęciami 

pół małej dyni hokkaido

ok. 300 g rostbefu pokrojonego w sporą kostkę

 kilka/sporo ząbków czosnku

oliwa do smażenia

10 listków szałwii

sól i pieprz do smaku

W garnku o grubym dnie rozgrzałam oliwę i dorzuciłam szałwii oraz czosnku. Chwile dusiłam.

Dodałam pokrojoną w kostkę wołowinę i podsmażyłam - następnie zmniejszyłam ogień i dusiłam 30-40 minut pod przykryciem. Można dolać odrobiny wody.

Na koniec dorzuciłam pokrojoną w kostkę dynię - dodałam soli do smaku i dusiłam pod przykryciem, na małym ogniu około 20 - 30 minut. To wszystko. Przepyszne danie.

Kategorie przepisów