Duszony seler naciowy

Dzisiaj do kopytek zrobiłam pysznego duszonego selera naciowego.

Składniki: Zdjęcie - Duszony seler  naciowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

- 6 łodyg selera naciowego,
- ok 1 szklanki bulionu (z kostki lub własny),
- ok 3 łyżki śmietany roślinnej,
- olej,
- pieprz, ew. sól.

Wykonanie:

Łodygi selera umyć, pokroić w ok 1 cm kawałki. Rozgrzać w małym garnku trochę oleju, wrzucić seler, chwilę smażyć, podlać bulionem, dusić do miękkości (najlepiej żeby bulion wyparował), dodać śmietany (ja walsoie wlałam bezpośrednio do garnka). Chwilę pogotować (można jeszcze odparować trochę), przyprawić.  Posypać pozostałymi liśćmi selera.

 

Zdjęcie - Duszony seler  naciowy  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!!!

Przepisy z tych kategorii

3

Trochę inna mizeria

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

4

Sałatka z patelni

edysqa edysqa
Co na wege obiad?

9

Ostry kalafior z sezamem

kasandraa6 kasandraa6
Magia w kuchni

3

Fasolka szparagowa z sezamem

gania gania
My cuisine

13

Moja ulubiona sałatka

Majana Majana
Majanowe pieczenie

13

Sałatka z awokado

upl upl
Niebo w gębie