Duszone warzywa z rabarbarem

Duszone warzywa z  rabarbarem

Bardzo fajne, proste, szybkie danie. Niskokaloryczne, a w połączeniu z ryżem będzie wspaniałym sycącym, a zarazem lekkim danie obiadowym.

Zdjęcie - Duszone warzywa z  rabarbarem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

/źródło: "Moje gotowanie"/

Duszone warzywa z rabarbarem

Składniki:

  • 80 dag selera korzeniowego
  • 20 dag marchewki
  • sól
  • mielony imbir
  • mielona słodka papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
  • 20 dag rabarbaru
  • ryż z curry jako dodatek

 

Seler i marchewkę obrać. Marchewkę pociąć w plasterki, a seler w cienkie słupki. Rabarbar oczyścic i pokroić w kawałeczki. Czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Następnie dodać seler i marchewkę, oprószyć solę, imbirem i słodką papryką - nie żałować niczego! Wymieszać i smażyć chwilę na dużym płomieniu. Podlać wodą, zmniejszyć ogień i dusić pod przykwyciem do miękkości w międzyczasie (kiedy warzywa będą jeszcze chrupiące) dołożyć rabarbar. Ponownie przyprawić. Podawać z dodatkiem pikantnego ryżu z curry.


Zdjęcie - Duszone warzywa z  rabarbarem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Duszone warzywa z  rabarbarem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego!

Kategorie przepisów