Duszona wieprzowina z młodą kapustą

Duszona wieprzowina z młodą kapustą

Młoda kapusta z mięskiem- to brzmi pysznie, prawda? Gdy zaczęłam kroić kapustę i trzeć marchewkę przyszło mi do głowy, że to będzie podobne do bigosu. Jednak są tu dwa składniki, które wyróżniają je i czynią bardzo smaczna potrawą. Jest to ocet i kminek. Dzięki nim danie staje się wyraźne i smakowite.

Zdjęcie - Duszona wieprzowina z młodą kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Źródło + moje zmiany

Składniki:

  • 4 kotlety wieprzowe
  • 2 łyżki oliwy
  • sól, pieprz
  • 1 duża posiekana cebula
  • 1 mała kapusta
  • 1 duża marchew
  • 1 posiekany ząbek czosnku
  • 3/4 szklanki octu winnego
  • 1 łyżeczka kminku

Rozgrzać olej, wrzucić pokrojone w kostkę mięso, przesmażyć. Dodać cebulę i czosnek następnie marchewkę i kapustę. Chwilę przesmażyć. Wlać ocet i i szklankę wody. Dodać kminek. Wymieszać i gotować aż wszystko będzie miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów