Drobiowe roladki z nutą melona i winogron
składniki:
3 filety drobiowe
1/2 melona
1 mała kiść winogron
2 ugotowane marchewki
kolorowy pieprz
imbir
czerwona papryka w proszku
curry
sól
olej
Filety przekroić po długości i lekko rozbić. Natrzeć solą, kolorowym pieprzem i czerwoną papryką. Ugotowaną marchewkę pokroić w cienkie paski, melona w kostkę, owoce winogrona na połówki i obrać z pestek. Na każdy rozbity kotlet położyć odrobinę marchewki i owoców. Mięso zwinąć w roladki, zabezpieczyć sznurkiem lub klamrami, obsypać odrobiną imbiru i curry. Roladki wkładać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron w niezbyt dużej temperaturze. Pod koniec dodać resztę owoców, która nie została wykorzystana w farszu. Chwilkę poddusić a następnie przełożyć na talerz. Podawać z ugotowanym ryżem.
mała ściągawka: