Drobiowe kotlety z warzywami
- Wynik: 20
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 10minuty
Grillowana wersja kotletów mielonych z dodatkiem chrupiących warzyw to wspaniała propozycja na szybki i łatwy obiad. Aby kotlety nie wyszły mdłe polecam przyprawić je czosnkiem oraz musztardą. Można je oczywiście usmażyć metodą tradycyjną ale ja położyłam je na patelnię grillową.
Składniki- mięso mielone z indyka - 500 g
- czosnek - 2 ząbki
- papryka czerwona - 1
- pieczarki - 5-6
- musztarda - 2-3 łyżki
- jajko - 1
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- koperek - 1/2 pęczka
Mięso mielone umieścić w misce. Dodać jajko, posiekany czosnek i koperek, pokrojone w kostkę paprykę oraz pieczarki. Przyprawić solą pieprzem oraz musztardą i wyrobić dokładnie. Nabierać małe porcje mięsa, formować płaskie kotleciki. Układać na rozgrzanej patelni i grillować kilka minut z każdej strony.
Smacznego:)