Drobiowa pieczeń

przepis:
2 piersi z kurczaka
1 jajko
1 łyżka kleiku ryżowego
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżeczka czerwonej papryki
0,5 małej łyżeczki chili
2 łyżeczki poduszonych ziaren kolendry
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
Piersi opłukać, osuszyć.
Z mięsa wykroić paski długości foremki, w której będziemy piec pieczeń.
Paski mięsa oprószyć solą, papryką, chili i kolendrą.
Resztę mięsa zmielić w blenderze , dodać zmiażdżony ząbek czosnku, sól, pieprz, natkę pietruszki, jajko, kleik ryżowy. Dobrze wyrobić.
Foremkę posmarować olejem, wyłożyć na nie warstwę mielonego mięsa, następnie paski, a na koniec warstwę mięsa mielonego.
Pieczeń piec ok. 30-40 min w temp. 200º C.
