dorada z porami

dorada z porami
Tym razem pieczona dorada. Wyszła bardzo pyszna! Serdecznie wam polecam.

Dorada z porami
  • 2 świeże nie za duże dorady
  • 1 średni por
  • 1 zielona papryczka chilli
  • garść czarnych oliwek
  • 1 łyżka płatków słodkiej papryki
  • 2 łyżki startego sera grana padano
  • sól,
  • olej,
  • 1 łyżka masła
Zdjęcie - dorada z porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiRybki oczyścić, opłukać i osuszyć, następnie oprószyć solą. Pora pokroić w plasterki i poddusić na maśle, dodać pokrojone w krążki oliwki i posiekaną papryczkę chilli. Na koniec duszenia dorzucić płatki słodkiej papryki, ew doprawić solą. W każdy brzuszek rybki włożyć po łyżce farszu. Ryby przełożyć do naczynia do zapiekania, skropić olejem, wokół wyłożyć resztę farszu. Wszystko posypać serem. Piekłam 30 minut w 180 stopniach.

Zdjęcie - dorada z porami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów