Domowe paluszki rybne
            Dzisiaj przepis na pyszne, domowe paluszki rybne. W środku mięciutkie, z chrupiącą panierką z wierzchu. Są na pewno zdrowsze i jakościowo lepsze niż kupne. W domowych mamy konkretny kawałek ryby, w kupnych raz, że ryby mało, dwa, że czasami jest to po prostu mielonka. Tak samo z panierką, domowa to zaledwie 3 składniki, w kupnych często można spotkać różne dodatki jak na przykład wzmacniacze smaku. Przygotowanie takich domowych paluszków rybnych nie zajmuje wiele więcej czasu niż podsmażenie gotowych, dlatego zachęcam do ich samodzielnego robienia, zwłaszcza jeśli podajemy je dzieciom :).
					
						
	            
	            	
 	            	    
 	            	
	            	Pin
	            
	        
	            
	            	
 	            	    
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	        
 	            	    
 	            	
	                Print
	            
	        
		            
				
			
			
				Domowe paluszki rybneSkładniki2 filety z dorsza każdy po około 200 g
sól, pieprz
mąka
1 jajko
bułka tarta
- Dodatkowo :
 olej do smażenia
- Filety z dorsza pokroić na grubsze paski, osuszyć na ręczniku papierowym, następnie oprószyć solą i pieprzem.
 - Po kolei obtoczyć w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rumiano z każdej strony na dobrze rozgrzanym oleju. Czas smażenia zależy od grubości ryby.