Domowe kluseczki z wędzonym łososiem

Pisałam już kiedyś o urządzeniu, które ma zabawną nazwę - kluseczkomania. To "urządzenie" pozwala na ekspresowe przygotowanie domowych klusek - ich smak, rodzaj zależy tylko od naszej pomysłowości lub od zawartości lodówki i spiżarki.
Na przykład takie kluski na bazie mąki orkiszowej pełnoziarnistej oraz lekko podsuszonej resztki lazura. który gdzieś się zapodział w lodówce.
Do tego wędzony łosoś i obiad po 20 minutach można serwować na stół.
Domowe kluski z łososiem
SKŁADNIKI NA KLUSKI:
- 25 dkg mąki orkiszowej pełnoziarnistej
- 15 dkg sera z niebieską pleśnią
- 4 jajka
- 1/3 szklanki mleka
- 1/2 łyżeczki soli
- 30 dkg wędzonego łososia
- posiekany koperek do smaku
Zagotować osoloną wodę w dużym garnku (3-4 litry).
Przecisnąć ciasto przez kluseczkomanię bezpośrednio na wrzątek, po 2-3 minutach odsączyć kluski na sicie.
Do gorących klusek dodać rozdrobnionego łososia oraz posiekany koperek, wymieszać i od razu podawać.

JEŚLI TEN PRZEPIS CI SIĘ SPODOBAŁ ZOBACZ RÓWNIEŻ:
KLUSKI ZE SZPINAKIEM, ŁOSOSIEM I ROQUEFORTEM SPAGHETTI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Reakcje: