Dietetyczne crumble z jabłkami

Dzisiaj crumble, które nie tuczy, a jest zdrowe i pełne wartościowych składników :)
Crumble przygotowane z jabłek, płatków owsianych, migdałów i słonecznika. Po zapieczeniu kruszonka jest chrupiąca i doskonale komponuje się z pieczonymi jabłkami. Deser lekki, niskokaloryczny, zdrowy i pyszny! Można podać do niego kulkę lodów waniliowych czy jogurtu, ale mi najbardziej smakował bez dodatków :) Polecam :)
SKŁADNIKI:
2 duże jabłka
3 łyżki płatków owsianych
2 łyżki płatków lub słupków migdałowych
2 łyżki pestek słonecznika
1/4 łyżeczki cynamonu
4 łyżki syropu z agawy lub miodu
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Płatki owsiane, migdały, słonecznik, cynamon i syrop z agawy (lub miód) wymieszaj dokładnie razem.
W naczyniu żaroodpornym ułóż jabłka i rozłóż na nich równomiernie owsianą kruszonką.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 minut - kruszonka musi się zrumienić.
Podawaj ciepłe.
Smacznego :)