Dietetyczna jajecznica z awokado i papryką
            Ostatnio w moich rękach coraz częściej trzymam książkę Kuchnia Fit Konrada Gacy.... i to wcale nie dlatego, że zapragnęłam zrzucić ów zbędny kilogram, który to pojawił się po świętach. Kuchnia w stylu fit, czyli lekka, odpowiednio zbilansowana dieta, sprawia, że moje dobre samopoczucie i energia powróciły :D 
 Dziś polecam Wam dietetyczną jajecznicę, danie inspirowane wyżej wspomnianą książką.
 
 
 
 Składniki:
 
 * 2 jajka
 * 1/2 awokado
 * 1 plaster papryki
 * sól, pieprz
 
 
 
 Wykonanie:
 Awokado wydrążyć, pozostawiając nieco miąższu. Wydrążony miąższ awokado i paprykę pokroić w drobną kostkę.
 Jajka wybić do miseczki, doprawić solą i pieprzem i roztrzepać widelcem. 
 Na rozgrzaną patelnię wsypać warzywa, zalać masą jajeczną - usmażyć jajecznicę.
 Gotową jajecznicę przełożyć do wydrążonej połówki awokado. Podawać z kromką chrupkiego pieczywa.
 
 
 
 
 
 
 Smacznego !