Deser brzoskwiniowy z owsem ekspandowanym


Składniki:
- 300 g serka naturalnego (np. Bieluch)
- 3-4 łyżki miodu naturalnego
- 100 g owsa ekspandowanego
- 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g)
- listki mięty (do dekoracji)
Brzoskwinie odsączyć. Odłożyć jedną połówkę do dekoracji, a resztę przełożyć do wysokiego naczynia i dokładnie zblendować na gładki mus. Serek przełożyć do miseczki. Dodać miód i dokładnie wymieszać. Przygotować 3 szklane pucharki do deserów, a następnie w każdym z nich układać warstwami:- owies ekspandowany- serek z miodem- mus brzoskwiniowy- owies ekspandowany.Udekorować 1 łyżką serka z miodem, cząstką brzoskwini oraz listkiem mięty.Przechowywać w lodówce.
Drukuj przepis