Deser Bounty z fasoli
            
 
 Uwielbiam różnego typu "wynalazki" z ciecierzycy, batatów czy fasoli. Niektórzy niekoniecznie, bo uważają, że smak tych składników jest dominujący, ale według mnie to po prostu kwestia przepisu. Ten deser Bounty jest przede wszytkim kokosowy. I pyszny.  
 Deser Bounty z fasoli
- 1 puszka białej fasoli 
- 200g śmietanki kokosowej
- 25g mąki kokosowej
- 25g wiórków kokosowych,
- 3 łyżeczki erytrolu w proszku
- 1/3 łyżeczki koncentratu stewii (do smaku)
- 10 kropli aromatu kokosowego (opcjonalnie)
- 2 kawałki czekolady min. 90% kakao
 1) Za pomocą blendera zmiksować dokładnie przepłukaną i odsączoną fasolę, śmietankę kokosową, mąkę kokosową, wiórki kokosowe, erytrol, stewię i aromat kokosowy.
 2) Przełożyć do słoików i schłodzić (lub jeść od razu).
 3) Przed podaniem posypać startą lub posiekaną czekoladą.
 
 Czas przygotowania: 5 minut
 Liczba porcji: 2
 Kaloryczność jednej porcji: 500 kcal