Crumble migdałowe

Crumble migdałowe
Zdjęcie - Crumble migdałowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami To jeden z lepszych deserów na lato. mimo, że na ciepło jest fantastyczny.Przy dzisiejszej, burzowej aurze smakował jeszcze lepiej. Do tego ulubione lody i wszystko inne może przestać istnieć. Co ja tu będę Wam opowiadać, koniecznie sami spróbujcie. Kupcie ulubione owoce, a potem dosłownie w parę minut zagniećcie kruszonkę. Siup do piekarnika i po chwili deser gotowy.
Zdjęcie - Crumble migdałowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Crumble migdałowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Crumble migdałowe składniki:
  • 400 g borówek
  • 1 opakowanie malin
  • 2 nektarynki/brzoskwinie
  • 70 g masła
  • 70 g brązowego cukru
  • 80 g mąki migdałowej
  • 30 g płatków migdałowych
wykonanie: Nektarynki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestkę. Następnie przekroić połówki na pól i znów na pół, a potem każdą cząstkę na 3 kawałki. Borówki umyć i osuszyć. Wszystkie owoce umieścić w naczyniu żaroodpornym. Z masła, cukru i migdałów zagnieść kruszonkę. Posypać nią owoce. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20 minut. Podawać na ciepło z lodami.
Zdjęcie - Crumble migdałowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów