conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem

Dawno nie było muszli. Przez okres świąteczno-noworoczny gotowanie było zupełnie inne, ale teraz czas na "normalność" w mojej kuchni i sprawdzone metody.
Conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem
W dużym rondlu rozpuścić masło. Pora pokroić na półplasterki i poddusić na maśle. Bakłażana i cukinie pokroić w większą kostkę i dorzucić do porów. Dusić razem ok 10 minut. Dolać przecier pomidorowy i śmietanę, doprawić solą i dużą ilością tymianku i bazylii. Muszle podgotować, przelać zimną wodą, napełnić farszem i na wierzchu położyć po troszku mozzarelli. Piekłam 20 minut w 180 stopniach.
Conchiglioni z bakłażanem, cukinią i porem
- 40 sztuk muszli
- 2 pory - biała część
- 1 bakłażan
- 1 cukinia
- 150ml przecieru pomidorowego z kartonika
- 2 łyżki śmietany
- świeży tymianek
- świeża bazylia
- kulka mozzarelli
- sól
- masło
