Ciasto z wafelków waniliowych

Bardzo zaciekawiło mnie to ciasto. Aby je upiec nie potrzeba mąki. To wilgotne ciasto na bazie wafelków waniliowych, orzechów i wiórków kokosowych (które bardzo lubię). Wypiek pochodzi z kuchni Jordanii. Jest słodki i smaczny, a dodatkowo łatwy do zrobienia. :)
Przepis spodobał mi się jakiś czas temu u Grumków. Dołączam zatem do akcji Z Widelcem przez Azję.
Składniki:
*45 dag pokruszonych wafelków waniliowych,
*20 dag masła,
*1 szklanka wiórków kokosowych,
*1 szklanka posiekanych orzechów pekan lub włoskich,
*1 i pół szklanki cukru,
*6 jajek
Wykonanie:
Wymieszać wszystkie składniki. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i piec przez ok. 1 i pół godziny w temperaturze 160 stopni. Moje ciasto piekło się krócej, około 1 godziny.
Smacznego :)