Ciasto z mrożonymi truskawkami

Szybkie i proste ciacho z truskawkami, do kawy w sam raz, gorąco polecam!
Składniki na biszkopt:
4 jajka
1/2 szklanki cukru kryształu
1/2 szklanki mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
Składniki na masę:
łyżeczka cukru pudru
2 truskawkowe serki homogenizowane
5 opakowań galaretki truskawkowej
1/2 kg mrożonych truskawek
Dodatkowo:
opakowanie okrągłych biszkoptów
Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, ciągle ubijając dodać cukier. Następnie dodać żółtka oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać łyżką. Piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni C (blacha 31 x 23 cm).
Przygotować masę: rozpuścić 2 galaretki. Truskawki rozmrozić (rozdrobnić blenderem), zmiksować z serkami, cukrem pudrem, wlać tężejące galaretki i wymieszać. Masę wylać na biszkopt i schłodzić.
Rozpuścić pozostałe galaretki. Na masę wyłożyć biszkopty, zalać tężejącymi się galaretkami. Odstawić w chłodne miejsce do stężenia.
Smacznego!