Ciasto ucierane z budyniem i rabarbarem
            Sezon rabarbarowy już rozpoczęty więc wyciągam przepisy, których nie zdążyłam zrealizować w poprzednim roku. Dzisiaj mam do zaproponowania połączenie ciasta ucieranego z budyniem i owocami. Dla mnie jest to mix tego co najbardziej lubię czyli słodyczy z kwaśnym. Mam nadzieję, że skusicie się na to ciasto.

Składniki:
- 200 g miękkiego masła
 - 150 g cukru pudru
 - 4 jajka
 - 230 g mąki
 - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
 - 7- 8 łodyg rabarbaru
 - 1 budyń śmietankowy
 - 500 ml mleka
 
Budyń ugotować według przepisu, odstawić do wystygnięcia. Rabarbar pokroić na kawałki.
Masło utrzeć z cukrem na białą, puszystą masę. Dodawać kolejno jajka. Przesiać mąkę z proszkiem i dokładnie wymieszać. Połowę ciasta przełożyć na tortownicę o śr. 21 cm . Na ciasto wyłożyć ugotowany budyń, przykryć drugą połową ciasta. Na wierzchu ułożyć kawałki rabarbaru. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 50-60 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Smacznego:)