Ciasto pietruszkowe bezglutenowe

Ciasto pietruszkowe bezglutenowe


Zdjęcie - Ciasto pietruszkowe bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Bezglutenowe ciasto pietruszkowe na mące gryczanej.


Zdjęcie - Ciasto pietruszkowe bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


2 szklanki tartej na małych oczkach pietruszki ( u mnie prawdopodobnie pasternak)
4 jaja
180 ml oleju rzepakowego
180 gram ksylitolu
300 gram mąki gryczanej
1 łyżeczka cynamonu
1 łyżeczka świeżego imbiru
1 łyżeczka sody i proszku do pieczenia


krem


duze opakowanie serka mascarpone
tubka mleka słodzonego
otarta skórka z 1 cytryny
50 ml linoncello


Zdjęcie - Ciasto pietruszkowe bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Jajka zmiksować z ksylitolem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia oraz przyprawy. Wlać olej. Wymieszać, dodać pietruszkę i wymieszać łyżką.


Piec 180 stopniach ok 60 minut w formie na tort.


Zdjęcie - Ciasto pietruszkowe bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Mascarpone przełożyć do misy, wlać tubkę mleka, dodać skórkę i limoncello i wymieszać.
Przełożyć warstwę kremu na wystudzonym cieście.
Zdjęcie - Ciasto pietruszkowe bezglutenowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów