Ciasto na biszkoptach z kremem i borówką

SKŁADNIKI:
1 op. biszkoptów
Krem owocowy:
200 g borówki amerykańskiej
300 ml śmietanki kremowej 30% – 36%
250 g serka mascarpone
4 łyżki cukru pudru (lub więcej jeśli borówki są kwaskowate)
1 galaretka wiśniowa
wierzch:
borówki
1 galaretka truskawkowa
Galaretkę wiśniową dokładnie rozpuść w około 80 ml gorącej wody i ostudź.
Krem:
Śmietankę kremową ubij, pod koniec dodaj cukier puder. Następnie dodaj serek mascarpone i dokładnie wymieszaj. Do kremu dosyp borówki i zmiksuj je z kremem – ja to robiłam standardowymi ubijakami miksera, dzięki czemu w kremie pozostały duże kawałki borówek.
Dolej dobrze przestudzoną galaretkę i wymieszaj.
Biszkopty ułóż w tortownicy i nasącz herbatą. Następnie nałóż na krem i wyrównaj powierzchnie. Na wierzchu kremu poukładaj borówki i zalej tężejąca galaretką.
Torcik wstaw do lodówki na kilka godzin.