Ciasto kokosowe z jagodami

Po cieście migdałowo -  jagodowym przyszła kolej na duet jagód z kokosem. Jest to całkiem trafne połączenie smakowe a dodatek maślanki sprawią, że ciasto nie jest suche. Doskonałe na weekend.

Zdjęcie - Ciasto kokosowe z  jagodami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  •  2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maślanki
  • 3 jajka
  • pół szklanki wiórek kokosowych
  • 5-6 łyżek likieru kokosowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40  dag jagód

 

Jajka ubić z cukrem na  puszystą masę. Dodać olej, likier oraz maślankę i miksować jeszcze kilka minut. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Dodać wiórki kokosowe. Kiedy ciasto jest gładkie przełożyć do formy. Na wierzchu rozłożyć jagody. Ciasto wstawić do nahrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 1 godzinę. Po wystudzeniu można posyapć cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

6

Kruche ciasto z jagodami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

7

Ciasto na droge

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

9

Migdałowe ciasto z jagodami i…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Kompot truskawkowy

Okurrrka Okurrrka
O kurrrka!

Domowa masa makowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Jagodzianki na mące chlebowej

waniliowa chmurka waniliowa chmurka
Waniliowa Chmurka

Przepisy z tych kategorii

Przepis na chleb, najprostszy…

ulcik ulcik
Kuchnia na wzgórzu

1

Pancakes nadziewane nutellą

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Marcepanowe babeczki z jagodam…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

2

Naleśniki "Bolognese"

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Jagody, jagody, jagody! Pierog…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Puszyste jagodzianki - przepis…

Abbra Abbra
Moje Kucharzenie