Ciasto kokosowe z jagodami

Po cieście migdałowo -  jagodowym przyszła kolej na duet jagód z kokosem. Jest to całkiem trafne połączenie smakowe a dodatek maślanki sprawią, że ciasto nie jest suche. Doskonałe na weekend.

Zdjęcie - Ciasto kokosowe z  jagodami  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  •  2,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maślanki
  • 3 jajka
  • pół szklanki wiórek kokosowych
  • 5-6 łyżek likieru kokosowego
  • 1/2 szklanki oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 40  dag jagód

 

Jajka ubić z cukrem na  puszystą masę. Dodać olej, likier oraz maślankę i miksować jeszcze kilka minut. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy. Dodać wiórki kokosowe. Kiedy ciasto jest gładkie przełożyć do formy. Na wierzchu rozłożyć jagody. Ciasto wstawić do nahrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 1 godzinę. Po wystudzeniu można posyapć cukrem pudrem lub wiórkami kokosowymi.

Smacznego:)

Przepisy z tych kategorii

6

Kruche ciasto z jagodami

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

7

Ciasto na droge

Karolka Karolka
Przysmaki Karolki

9

Migdałowe ciasto z jagodami i…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

1

Najprostsza tarta ze szparagam…

Agata Agata
Pensamientos en un plato

Szybkie, ucierane, kokosowe ci…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Pikantny bakłażan z bulgurem i…

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Przepisy z tych kategorii

Chleb żytni na zakwasie, z kum…

alicja w krainie garów alicja w krainie garów
Alicja w krainie garów...

Pszenny chleb z suszonymi pomi…

Małgorzata Małgorzata
Codzienna kuchnia niecodzienna

Ciasteczka żytnie na miodzie

napiecyku napiecyku
napiecyku

1

Jogurtowe babeczki nadziewane…

montka montka
cukierenka

Tortille szpinakowe

Stare Gary Stare Gary
Stare Gary

Drożdżówki z rabarbarem

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny