Ciasto idealne
            
                    Gdy zobaczyłam ten przepis na blogu u Ani wiedziałam, ze to ciasto szybko zagości na moim stole. Śmietankowe ciasto Ani posłużyło mi jako podstawa do upieczenia 2 wspaniałych ciast: śmietankowego z mascarpone i bananowego z czekolada.
Aniu serdecznie dziękuje.
W planach miałam upiec ciasto dokładnie wg przepisu. Oczywiście okazało się ze nie mam kwaśnej śmietany, na szczęście miałam serek mascarpone i śmietanę kremówkę. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Cudownie wilgotne, delikatnie śmietankowe, idealne ciasto na podwieczorek z kubkiem gorącej czekolady.
 
Zdjęcia ciasta bananowego nie mam jeszcze, bo dopiero skończyło się piec.
 
 
 
Ciasto śmietankowepodaje jak ja robiłam
Składniki:
 
 
W wersji bananowej serek zastąpiłam 4 dojrzałymi przeciśnietymi przez praskę bananami. Groszki czekoladowe dodałam na koniec. Piekłam około godziny w temp 170 st. C.
 
Smacznego
 
                
                
                Aniu serdecznie dziękuje.
W planach miałam upiec ciasto dokładnie wg przepisu. Oczywiście okazało się ze nie mam kwaśnej śmietany, na szczęście miałam serek mascarpone i śmietanę kremówkę. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania. Cudownie wilgotne, delikatnie śmietankowe, idealne ciasto na podwieczorek z kubkiem gorącej czekolady.
Zdjęcia ciasta bananowego nie mam jeszcze, bo dopiero skończyło się piec.
Ciasto śmietankowepodaje jak ja robiłam

Składniki:
- 3 duże jajka
 - 1 szlanka cukru
 - 1 łyżeczka cukru waniliowego
 - 1 opakowanie serka mascarpone
 - 3 łyżki śmietany kremówki
 - 2 szklanki mąki
 - 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
 
W wersji bananowej serek zastąpiłam 4 dojrzałymi przeciśnietymi przez praskę bananami. Groszki czekoladowe dodałam na koniec. Piekłam około godziny w temp 170 st. C.
Smacznego