Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym
![Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym](/obrazek/duze/ciasto-francuskie-z-gruszkami-i-serem-plesniowym-225118.jpeg)
![Zdjęcie: Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym Zdjęcie - Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/225118.jpeg)
![Zdjęcie: Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym Zdjęcie - Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/225119.jpeg)
![Zdjęcie: Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym Zdjęcie - Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/225122.jpeg)
![Zdjęcie: Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym Zdjęcie - Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/225121.jpeg)
![Zdjęcie: Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym Zdjęcie - Ciasto francuskie z gruszkami i serem pleśniowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/225120.jpeg)
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
- dwie gruszki
- kawałek sera pleśniowego typu rokpol
Sposób przygotowania:
Ciasto francuskie rozkładamy na brytfance, z każdej strony odcinamy pasek o grubości około 1,5 cm i robimy "ramkę". Nakłuwamy ciasto widelcem, wkładamy na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. W międzyczasie kroimy gruszkę na cieniutkie plasterki. Po wyjęciu zarumienionego ciasta z piekarnika układamy na nim plasterki gruszki i posypujemy kawałkami sera pleśniowego. Wkładamy ciasto do piekarnika na kolejne 15 minut, po tym czasie wyjmujemy je, kroimy na kwadraty i konsumujemy na ciepło, chociaż na zimno chyba też może być ;)