Ciasto czekoladowo – bananowe

Najlepsze ciasto z bananami i czekoladą, jakie jadłam, wprost rozpływa się w ustach. Samo przygotowanie to kwestia 15 minut, ciasto pieczemy około godziny, konieczna jest próba patyczkiem do szaszłyków. Ciasto nada się na każdą okazję, również na prezent z wizytą u znajomych.
Delikatne, wilgotne i mięciutkie, z delikatną nutą czekolady i słodkich bananów, urzeknie każdego. Ciasto ozdobiłam polewą czekoladową i tartymi, suszonymi truskawkami. Jeżeli macie w domu, mocno dojrzałe banany, przygotujcie koniecznie
- 100 g gorzkiej czekolady
- 150 g miękkiego masła
- 150 g cukru
- 3 jajka
- 170 g mąki pszennej
- 2 duże mocno dojrzałe banany
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 25 g kakao
- szczypta soli
- 2 łyżki gorącej wody
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 70 g masła
- suszone truskawki
Źródło wpisu Mała cukierenka.