Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami

W sklepach i na targach możemy właśnie dostać przepyszne i niesamowicie soczyste brzoskwinie.

Sok kapie po rękach a brzoskwinia rozpływa się w ustach!

Któż z nas tego nie lubi? ;)

Dziś mam dla Was przepis na przepyszne ciasto czekoladowe ( kakaowe ) właśnie z tymi soczystymi brzoskwiniami.

Niesamowicie puszyste , delikatne …. wypełnione po brzegi owocami – świetne do popołudniowej kawy!

A dzięki temu, że zrobiłam je na mleku bez laktozy i ja mogę z przyjemnością sięgnąć po kawałek!

Polecam!

  Zdjęcie - Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:
( blacha 22 x 30 cm )

* brzoskwinie ( duże ) – 3 szt

* jajko – 2 szt

* cukier – 1,5 szkl

* letnia woda – 0,5 szkl

* mleko – 1 szkl

* olej rzepakowy – 0,5 szkl

* mąka pszenna – 2,5 szkl

* proszek do pieczenia – 2 pełne łyżeczki

* kakao – 6 łyżek

Zdjęcie - Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.

Dodajemy pozostałe składniki : mąkę, proszek , letnią wodę , olej , mleko i kakao , a następnie wszystko razem dokładnie miksujemy.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Na całości układamy obrane i pokrojone w kawałki brzoskwinie ( lekko wciskamy ).

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 45 minut.

Studzimy i zajadamy!

Smacznego!

Zdjęcie - Ciasto czekoladowe z brzoskwiniami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów