Ciastka cynamonowe

Ciastka cynamonowe

Cynamon nieodłącznie kojarzy się z klimatem jesieni i zimy, ja jednak spróbowałam wpasować go w aurę wiosenną. I stwierdziłam, że całkiem mi się to udało ponieważ ciasteczka cynamonowe smakują wspaniale, a że są chrupiące i bardzo proste  w wykonaniu na pewno każdemu posmakują.

Zdjęcie - Ciastka cynamonowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 300 g mąki pszennej
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 jajka
  • cukier puder do posypania

Miękkie masło zmiksować z cukrem, aż  będzie białe i puszyste dodać jajka, następnie mąkę z cynamonem. Dokładnie wymieszać. Uformować kulę, zawinąć ciasto w folię i wstawić do lodówki na około 40 min. Po tym czasie wyjąć ciasto, rozwałkować i wycinać ciastka dowolną foremką. Układać na wysmarowanej blaszce i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec na rumiano ok. 20-25 min. Po wystudzeniu można posypać cukrem pudrem wymieszanym z cynamonem.

Smacznego:)

Kategorie przepisów