Ciastka bananowo-owsiane z otrębami i nutellą

Proste, zdrowe i smaczne. Doskonałe na śniadanie i podwieczorek, smakują z mlekiem i małą czarną.
Składniki:
- 3 dojrzałe banany
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki otrębów pszennych
- 3 łyżki otrębów owsianych
- 3 łyżki płatków owsianych
- 3 łyżki zmielonych orzechów/włoskie,laskowe/
- 3 łyżki czekoladowo-orzechowej nutelli
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 3 łyżki mąki ryżowej
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej/lub proszku do pieczenia/
Wykonanie:
-W głębokiej misce rozgnieść banany, skropić je sokiem z cytryny.
-Dodać miękką nutellę, płatki, otręby, kokos , orzechy i mąkę zmieszaną z sodą.
-Wszystkie składniki starannie wymieszać.
-Łyżką /np.do lodów/ nakładać kupki ciasta na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
-Zachować odstępy między ciastkami, lekko je spłaszczyć.
-Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec ok.25 minut.
-Upieczone ciasteczka przełożyć na kratkę kuchenną i wystudzić