Ciastka bananowo-owsiane z czekoladowymi kropelkami

Ciasteczka owsiane , których jedynym składnikiem obok płatków owsianych jest banan. Kropelki czekoladowe wzbogacają jedynie smakowo i wizualnie te niezwykle proste ciasteczka.
Można je pominąć i otrzymamy zdrowe, naturalne , dwuskładnikowe ciastka przy jedzeniu których nie mamy wyrzutów sumienia........
- 2 banany / średniej wielkości/
- 100 g płatków owsianych
- kropelki czekoladowe /ok.50-80 g/
Wykonanie:
-Banany obrać i umieścić w misce.
-Przy pomocy widelca zgnieść na gładką masę.
-Połowę płatków owsianych wsypać do miski z bananem.
-Drugą część płatków rozdrobnić przy pomocy miksera.
-Dosypać do składników.
-Masę bananową starannie połączyć z płatkami.
-Dodać czekoladowe kropelki, wymieszać.
-Blachę do pieczenia wyłożyć papierem.
-Łyżką nabierać masę i kłaść na blasze w odstępach niewielkie kupki ,które należy lekko spłaszczyć./ciasto nie rośnie/.
-Piec ok. 20 minut w temperaturze 170-180 st.C.