Ciasteczka sezamowo-owsiane
            
 
 Moje ulubione ciasteczka sezamowe z dodatkiem płatków owsianych i siemienia lnianego.  
 Delikatne, chrupiące , proste w przygotowaniu i zdrowe. Doskonałe , kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego. ...a upiec je można błyskawicznie.... porzebować bedziemy tylko: 
 
Składniki:
- 3 białka,
 - 3 łyżki cukru trzcinowego
 - 4 łyżki płatków owsianych
 - 5 łyżek nasion sezamu
 - 1 łyżka nasion siemienia lnianego
 - 1 łyżka oleju sezamowego
 - 1 łyżeczka ekstraktu wanilii
 - szczypta soli
 
 Wykonanie: Płatki owsiane zmielić. Białka ubić na sztywno z cukrem i szczyptą soli, dodać aromat waniliowy. Zmielone płatki wymieszać z sezamem i siemieniem lnianym. Połączyć z białkami, dodać olej i lekko wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać niewielkie porcje masy formując okrągłe ciastka. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i piec ok. 15-20 min. 
 
 
 
 