Ciasteczka jabłkowe

Ciasteczka jabłkowe

Smaczne ciasteczka tym razem jabłkowe ale nie Są twarde ani kruche tylko takie mięciutkie z jabłkami i imbirem dzieci się zajadały no bo i były smaczne już zjedzone a wyszło ok. 30 sztuk mniam mniam :-) choć mi chyba bardziej smakuja kruche a nawet twarde ciacha ...

Zdjęcie - CIASTECZKA JABŁKOWE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

1 SZKLANKA SOKU JABŁKOWEGO

3-4 JABŁKA

GARŚĆ KANDYZOWANEGO IMBIRU

1/2 SZKLANKI CUKRU BIAŁEGO

1/2 SZKLANKI CUKRU BRĄZOWEGO

1 JAJKO

110 g MARGARYNY

1 SZKLANKA PŁATKÓW OWSIANYCH

2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ

Do miski wbić jajko dodać cukry i ubić następnie dolać sok i rozpuszczoną margarynę ciągle miksując dodawać płatki i mąkę. Po połączeniu składników dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz kandyzowany imbir wszystko wymieszać i nakładać na papier do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok. 15 minut na rumiany kolor.

Zdjęcie - CIASTECZKA JABŁKOWE  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów