Ciasteczka jabłkowe
Smaczne ciasteczka tym razem jabłkowe ale nie Są twarde ani kruche tylko takie mięciutkie z jabłkami i imbirem dzieci się zajadały no bo i były smaczne już zjedzone a wyszło ok. 30 sztuk mniam mniam :-) choć mi chyba bardziej smakuja kruche a nawet twarde ciacha ...
1 SZKLANKA SOKU JABŁKOWEGO
3-4 JABŁKA
GARŚĆ KANDYZOWANEGO IMBIRU
1/2 SZKLANKI CUKRU BIAŁEGO
1/2 SZKLANKI CUKRU BRĄZOWEGO
1 JAJKO
110 g MARGARYNY
1 SZKLANKA PŁATKÓW OWSIANYCH
2 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ
Do miski wbić jajko dodać cukry i ubić następnie dolać sok i rozpuszczoną margarynę ciągle miksując dodawać płatki i mąkę. Po połączeniu składników dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka oraz kandyzowany imbir wszystko wymieszać i nakładać na papier do pieczenia i piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok. 15 minut na rumiany kolor.