Cezar wrap

Wrapy, tortille, placki… jak zwał tak zwał. Najważniejsze, że są pyszne z wieloma dodatkami. Ja tortille napakowałam kurczakiem, sałatą, jajkiem i parmezanem, czyli składnikami sałatki cezar. Wspaniale smakuje o każdej porze dnia. To również doskonała odmiana dla codziennych kanapek lub drugiego śniadania do szkoły.
- 4 placki tortilli
- 1 duża pierś z kurczaka
- 4 jajka
- sałata
- parmezan
sos:
- majonez
- 1 łyżka musztardy
- oliwa
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- sól, pieprz
Piersi z kurczaka grilluję i kroję w mniejsze paski. Jajka gotuję na twardo.
5 łyżek majonezu łączę oliwą i majonezem, następnie dodaję wyciśnięty czosnek, paprykę, sól i pieprz.
Tortille smaruję majonezem, układam sałatę, kurczaka, plastry jajka, ścieram parmezan i polewam sosem. Zawijam ścisło, kroję na pół i podaję.
Jeśli wrapy szykuję na drugie śniadanie dla dziecka lub na podróż pakuję w papier śniadaniowy lub folię aluminiową.