Budyń kokosowo-jabłkowy
 
            
                    przepis:
  1 jabłko (Boskop)
150 ml mleka kokosowego
100 ml wody
1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka miodu
konfitura z jabłuszek rajskich do przybrania budyniu
Jabłko obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie ugotować w połowie wody.
Do jabłka dolać mleko kokosowe, a po ponownym zagotowaniu dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w reszcie wody.
Budyń gotować aż zgęstnieje.
Budyń po ostygnięciu dosłodzić miodem i udekorować konfiturą z jabłuszek rajskich. 
       
    
  
  	
		   
   
                
                
                150 ml mleka kokosowego
100 ml wody
1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
1 łyżka miodu
konfitura z jabłuszek rajskich do przybrania budyniu
Jabłko obrać, utrzeć na tarce o grubych oczkach, a następnie ugotować w połowie wody.
Do jabłka dolać mleko kokosowe, a po ponownym zagotowaniu dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną w reszcie wody.
Budyń gotować aż zgęstnieje.
Budyń po ostygnięciu dosłodzić miodem i udekorować konfiturą z jabłuszek rajskich.
 
       
    
  
  	
		   
   
                 
            